ВТЕКоледж вшанував пам’ять жертв голодомору

…Історія нас горем вчить,
Щоб не забулось незабутнє.
Бо там, де пам’ять не мовчить,
Там щастям повниться майбутнє.

24 листопада 2019 року у світі відзначається 86-річниця жертв голодомору в Україні. Страшну трагедію, яку пережив український народ у 30-х роках, не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства. Масове голодування почалося в грудні 1931 року і тривало до весни 1933р. 22 місяці народ страждав, мучився, вмирав. Моторошно подумати, але навесні 1933 року, коли настав пік голоду, на Україні щодня вмирало голодною смертю 25 тисяч людей, 1 тисяча - щогодини, 17 людей - щохвилини. Голод забрав протягом 1932-33 років від 7 до 10 мільйонів людських життів, серед них 3 мільйони – діти.
25 листопада 2019 року у актовій залі ВТЕКоледжу студенти і викладачі вшанували пам’ять жертв однієї з найстрашніших трагедій в історії України. В рамках угоди про співпрацю між Вінницьким торговельно-економічним коледжем КНТЕУ та Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм, яку підписали директор ВТЕК КНЕТЕУ Волинець Оксана Олександрівна та директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Висоцька Катерина Іванівна, в актовій залі розгорнуто пересувну виставку «Людомор на Поділлі». Працівник музею Семенко Лариса Іванівна провела лекцію, в якій проаналізувала передумови й ознаки голоду 1932-1933 років. Особливу увагу лектор звернула на наслідки Голодомору для сучасної України, наголосивши на духовному геноциді.
Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.