У ВСП «ВТЕФК КНТЕУ» відбулась реалізація проекту «Національно-патріотичний квест для студентів Вінницького торговельно-економічного коледжу лютий 2021 рік»

На виконання планових заходів з виховної роботи ВСП «ВТЕФК КНТЕУ», наказу Президента України «Про Стратегію національно-патріотичного» від 18.05.2019 №286/2019, та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав на Україні, 10 лютого 2021 року відбувся «Національно-патріотичний квест для студентів коледжу - лютий 2021 рік» при підтримці Вінницького обласного осередку Всеукраїнської громадської організації Всеукраїнський патріотичний рух «Гідність Нації» та військовослужбовців Вінницького гарнізону.
Проект такого рівня відбувся на території навчального закладу для студентів першого курсу (не залежно від гендерних особливостей) допризовного та призовного віку для оволодіння основними військовими навичками та ознайомлення із основними історичними подіями Українського війська.
Організаторами спортивних заходів та членами суддівської бригади були заступник директора з виховної роботи Космина О.Л., викладачі предмету «Захист України» Пугач Ю.П. та Олійник А.В., викладачі фізичного виховання Кривенко О.Л., Гаращук С.К., Примчук Ю.Д., та голова профкому коледжу Боса І.Ю., а також військовослужбовці Вінницького гарнізону Березовський Ю.Е., Суботін А.В. і Спеціальний Ю.І..
Основні завдання Національно-патріотичного квесту було:
- дослідження історії України, відновлення історичної правди, популяризація героїчного минулого українського війська;
- проведення патріотично-виховної та військово-патріотичної роботи серед юнацтва та молоді;
- навчання молоді основних військових навичок із залученням військовослужбовців ЗСУ;
- виховання у молоді культури поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами;
- формування у молоді навичок та уявлень про дії при надзвичайних ситуаціях;
- організація спортивних змагань та таборування за військовою тематикою.
Урочисті заходи відкрилися звучанням гімну України та промови викладача предмету «Захист України» Пугача Ю.П. до студентської молоді. Крім того, пам’ять про загиблих учасників бойових дій на території інших держав на Україні відзначили хвилиною мовчання.
В ході змагань кращих серед кращих, І місце вибороли студенти групи ХТ-149, ІІ місце - студенти групи П-1, ІІІ місце студенти групи ХТ-150, а почесне ІV місце зайняла група ЦЕ-1.