18.11.2015 р. викладачем циклової комісії виробництва харчової продукції, ресторанного та туристичного обслуговування Кублінською І.А. під час вивчення дисципліни «Вступ до спеціальності» для студентів гр. РО-1 було організовано лекцію фахівця-практика, Борзової І.Н., присвячену проблемам та перспективам розвитку закладів ресторанного господарства.
Ірина Наумівна поділилася власним досвідом організації ресторанного бізнесу, звернула увагу студентів на вимоги до персоналу закладів ресторанного господарства, перспективи майбутньої практичної діяльності студентів групи. Щодо проблем, які виникають у сучасних рестораторів, то Ірина Наумівна зазначила:" Насамперед, це проблема в недостатньо кваліфікованому персоналі. І проблема навіть не в тому, що немає досвідчених спеціалістів, а в тому, що, люди, які влаштовуються на роботу, не бажають самі розвиватись, вдосконалювати свої знання. Як показує моя практика, тільки двоє або троє зі ста дійсно бажають самовдосконалюватись і не зупинятись на досягнутому. А це дуже прикро. Це, напевно, найбільша проблема у ресторанному бізнесі та, мабуть, і в будь-якому іншому бізнесі теж! Ніколи не зупиняйтесь на досягнутому! Коли почнете працювати, працюйте з душею, тому що споживач відчуває ваш настрій і ваше ставлення до праці. Працюйте добре і тоді у вас все обов’язково вийде!" Лекція сподобалася студентам, адже була цікавою та інформативною.