Інформаційна година «Євроатлантична інтеграція України в умовах війни»

28 березня 2024 року на запрошення бібліотекаря коледжу Колісник Г.Д. до студентів груп Т-8 та Т-9 завітали представники ВОУНБ ім. В. Отамановського.
Провідний бібліограф Діана Белоус ознайомила студентів з особливостями створення НАТО, метою існування цієї організації, історичними взаєминами між НАТО і Україною. Оглянули і сучасну стратегію національної безпеки України та важливість взаємодії у такий важкий час для нашої країни. Адже членство в НАТО для України означає приведення оборонної, політичної, соціально-економічної системи України до загальноприйнятих на євроатлантичному просторі стандартів. Це безсумнівний крок до спільноти розвинутих демократичних держав, якими є країни-члени НАТО.
Задля кращого сприйняття інформації для студентів були розроблені презентації. Крім цього, найактивніші здобувачі освіти мали змогу підкріпити засвоєне навчально-пізнавальними міні-іграми: у «ТАК/НІ» - розкривались цікаві факти про НАТО, у вікторині була змога виявити широту власного кругозору, у грі з картками потрібно було пояснити поняття іншими словами за короткий час.
Студенти плідно попрацювали, адже питання євроатлантичної інтеграції України особливо важливе для нашого суспільства. Це якісно нові гарантії військової безпеки, політичної незалежності та територіальної цілісності нашої країни.