Календар матеріалів

14 Грудень 2016

Андріївські вечорниці (Свято Андрія Первозванного) 13 грудня 2016

Свято Андрія Первозванного вважається найбільшим передноворічним святом, яке відзначається ще з часів Русі 13 грудня. На передодні цієї дати прийнято збиратися на Андріївські вечорниці – ворожіння, з яким пов’язано безліч неординарних звичаїв. Вечорниці проходять в ніч з 12-го на 13-е грудня і в основному святкуються тільки молоддю. Андріївські вечорниці супроводжувалися веселими співами, довгими дівочими посиденьками, знайомствами, оскільки наступного разу молоді люди могли поспілкуватися тільки на гуляннях напередодні Різдва.

Калита, у небо злітай!

13 грудня 2016 року відбувся традиційний захід «Андріївські вечорниці». Сучасна молодь на кілька годин перенеслась в давній час і спробувала провести дозвілля за традиціями своїх пращурів. Студенти самі мали можливість замісити балабушки, поворожити на судженого чи суджену та кусати Калиту. Хлопці та дівчата, а також викладачі, з превеликим задоволенням брали участь у конкурсах, ворожіннях, та розвагах, смакували варениками.
Загалом захід пройшов у атмосфері гарного настрою, веселого сміху, жартів та пісень.

Подільський Новорічний десант учасникам АТО

Студентство коледжу черговий раз взяло участь у волонтерській акції «Допоможи учасникам АТО».
Викладачі, працівники та студенти коледжу відгукнулись на звернення Вінницької громадської організації «За твоє життя» та Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА.