13-14 травня 2018 року у м. Харків на базі спортивно-оздоровчого комплексу «ARKADA» за сприянням Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, громадської спілки «Слобожанська гільдія кулінарів» та почесного Консульства Республіки Туреччина у місті Харкові - YEPAD відбувся міжнародний кулінарний фестиваль «Оттоманська кухня-2018». Мета фестивалю - популяризація творчих досягнень у галузі ресторанного господарства, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв та кондитерських виробів; сприяння підвищенню професійної майстерності майбутніх фахівців кулінарної справи, розкриття і популяризація творчого потенціалу фахівців, обмін професійним досвідом, вдосконалення традиційних та розробка нових напрямів в технології кулінарних страв та кондитерських виробів.
До складу журі Фестивалю входили професійні кухарі та кондитери високого класу, неодноразові переможці багатьох міжнародних конкурсів.
Наші студенти-технологи: Коваленко Сергій, Вінничук Ольга, Пукас Владислав, група ВП-139, та Коваль Олег, група ХТ-141, не лише гідно представили коледж, але й блискуче впоралися із завданням конкурсної програми, приготувавши ресторанні страви «Пікантна сьомга-гриль з спаржею», «Салат з язиком та білими грибами з міксом салатів та соусами з грибного порошку й гірчиці», «Млинчики з лимонним курдом та полуницею», «П’яне яблуко з карамелізованою грушею, полуницею та солоною карамеллю», «Каша Подільська», «Телятина фарширована вишнею на подушці з карамелізованого яблука та гарбуза», « Куряча грудка з ягідним соусом та брускетами з кукурудзою».
У номінації «Страви з риби» Коваленко Сергій виборов золоту медаль, у номінаціях «Десерти» та «Гарячі й холодні закуски» Коваленко С. та Вінничук О. отримали бронзові медалі. У номінаціях «Аутентична страва» та «Страви з м’яса» студенти Пукас В., Коваль О. отримали сертифікати учасника.
Удача супроводжувала нас завдяки злагодженій та дружній роботі студентів-учасників конкурсу та викладачів Кублінської І.А., Бондар М.М., Андрущенко Ю.О., Гриньової А.В., Метанчук М.В.
Пишаємося нашими переможцями та бажаємо нових перемог!