Заходи до Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці

Вже другий рік поспіль 1 жовтня українці відзначають День Захисників і Захисниць. Для українців цей день – можливість вшанувати воїнів, які захищають незалежність та суверенітет України. У День Захисників і Захисниць заведено згадувати не лише героїв сьогодення, які щодня боронять кордони нашої держави від країни-агресора, а й ветеранів Другої світової війни, наших предків-козаків, які виборювали право за незалежність.
Потреба у такому загальнодержавному святі особливо гостро постала після окупації росією Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей. Безпрецедентні мужність та відвага, виявлені українськими бійцями на передовій, сотні відданих життів за Батьківщину потребували гідного вшанування з боку суспільства й держави.
Тому, 01 жовтня 2024 року, в коледжі за участі викладачів предмету «Захист України» Пугача Ю.П., Олійника А.В. та студентів 1 курсу навчальних груп ПТ-97, ОП-105, ФБС-17 був проведений військово-патріотичний захід з покладанням квітів до пам’ятного знака українському козацтву.
Урочисті заходи відкрилися промовами викладачів Пугача Ю.П. та Олійника А.В до студентської молоді. Присутні вшанували пам’ять, полеглих борців за незалежність України, хвилиною мовчання.
У такий знаменний день вітаємо всіх тих, хто стоїть на захисті кордонів нашої Батьківщини. Ви сильні, стійкі, сміливі і хоробрі. Нехай служба буде спокійною, мирною, а життя - яскравим, довгим, а в домі панує тепло, затишок і любов. Шана і слава Захисникам і Захисницям Вітчизни, Слава Україні! Героям Слава!