СТЕЙКХОЛДЕРИ МОТИВУЮТЬ СТУДЕНТІВ ДО ПРОФЕСІЙНОГО ЗРОСТАННЯ!

10 жовтня 2024 року у ВСП «ВТЕФК ДТЕУ» викладачем іноземної мови Телячук Н.В. та заступником директора з навчально-виробничої роботи Кислинською І.І. було організовано зустріч зі стейкхолдером Світланою Орлюк (директор компанії «OPEN VISA») & студентами-філологами ВСП «ВТЕФК ДТЕУ» на тему «Особливості роботи перекладача в туризмі».

Уже стало традицією для майбутніх фахівців з перекладознавства підтримувати періодичний зв'язок зі стейкхолдерами, які є обов’язковою складовою внутрішнього забезпечення якості освіти в навчальному закладі. Адже це зацікавлені особи, які мають легітимний інтерес щодо освітньої діяльності в коледжі.

Під час зустрічі пані Світлана звернула увагу студентів на необхідність володіння базових мов міжнародної комунікації, зокрема англійської в туристичному секторі, адже туристичні підприємства України помітно максимізують та підтримують традиційні галузеві ринки в прагненні забезпечити міжнародну конкурентноспроможність в надскладний час війни, тому питання професійного іншомовного спілкування є надактуальним і вдало може розвиватися та бути реалізованим  у студентів, які навчаються за спеціальністю 035 «ФІЛОЛОГІЯ». Керівник компанії «OPEN VISA» поділилася досвідом роботи свого агентства щодо якості надання клієнтам послуг перекладача, спілкування з іноземними замовниками, обговорила ситуації, де професійна іншомовна комунікація її працівників передбачає вміння вести вдалі переговори, укладати угоди, вирішувати конфлікти, здійснювати іншомовний супровід та інше.

У студентів групи Ф-3 була можливість поставити питання щодо затребуваності та перспектив працевлаштування у компанії «OPEN VISA» за своєю спеціальністю. Жваву дискусію також викликало питання про забезпечення відповідності програмних результатів навчання ОПП «Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська» запитам сучасних підприємств та організацій.

Стейкхолдер Світлана ОРЛЮК зробила конкретну пропозицію стосовно проходження виробничої практики та подальшого працевлаштування здобувачів освіти в компанії, яку вона очолює.

З нетерпінням чекаємо на зустріч знову!