РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ – 2023

Ще у 2000 році команда Українського Радіо започаткувала прекрасну щорічну традицію, яка об’єднує українців усього світу навколо мови. Тепер це найтрепетніший україномовний флешмоб, що зворушує до сліз. Сьогодні українці, гонимі з рідних домівок російськими ракетами, пишуть Всеукраїнський диктант на чужині, в приймах Америки і Європи. Пишуть у бомбосховищах, у підвалах, ховаючись від бомбардувань. Пишуть у шпиталях, понівечені війною. Пишуть в окопах, в разі, коли на фронті буде затишшя. Пишуть, впевнені у силі нації, яку не здолати! І нас сповнює усвідомлення національної єдності, що ми разом у цей момент, що ми об’єднані мовою, яку із сивої давнини зберегли для нас багато поколінь незламних українців через вогонь війн, тортури тоталітарних режимів, імперських потурань…

Цьогоріч радіодиктант відбувся у День української писемності і мови.  У 2023 році його вперше відзначали 27 жовтня. Текст «Дороги України» читав актор і театральний режисер Олексій Гнатковський, легендарний Довбуш. Авторкою стала вінницька поетеса, перекладачка, письменниця та лауреатка Шевченківської премії – Катерина Калитко.

Тож 27 жовтня 2023 року студенти, викладачі ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Це ще один із незабутніх моментів, одна із щаблинок нашої майбутньої перемоги Світла над темрявою.

Мова має значення!