Майстер-клас «Виживання в критичних ситуаціях під час туристичних походів "

25 вересня викладачем Марчуком І.М. був проведений майстер-клас «Виживання в критичних ситуаціях під час туристичних походів» для студентів ІІІ курсу, спеціальності «Туризм».
Учасники туристичних походів і подорожей протягом тривалого часу, часто перебувають в умовах, що різко відрізняються від звичних, повсякденних. За цієї обставини можуть виникати нещасні випадки і аварійні ситуації, які вимагають значного фізичного напруження і психологічної мобілізації. Тому завданням даного заходу було теоретично підготувати та показати, як знайти рішення в тій чи іншій ситуації.
Під час майстер-класу студенти дізнались про різні способи добування вогню, питної води, їжі, про побудову тимчасових укриттів тощо. Особлива увага була приділена природнім загрозам, таким як: укуси небезпечних тварин (гадюки, комахи), отруйні рослини, гриби.
Студенти з цікавістю обговорювали способи дій у критичних ситуаціях, виявляли надзвичайну винахідливість та активність, пропонували свої варіанти вирішення тої чи іншої проблемної ситуації, наводили приклади із свого життя.