ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ГАСТРОНОМІЧНА КУЛЬТУРА УКРАЇНИ ЯК ВАЖЛИВА СКЛАДОВА КУЛЬТУРНОЇ ДИПЛОМАТІЇ»

23 жовтня 2024 р. здобувачі освіти 4 курсу гр.ТРГ-151 спеціальності «Харчові технології» та викладачі технологічних дисциплін стали учасниками гостьової лекції на тему: «Гастрономічна культура України як важлива складова культурної дипломатії», яку провели провідні фахівці сфери HoReCa, гастрономічного туризму, партнери, власники ресторану «Глек» ¬ Майя  і Олександр Степові.

Ресторатори Майя та Олександр поділилися своїми враженнями від відвідування фестивалю «TERRA MADRE 2024. Свято кулінарної спадщини» у м. Турин, Італія, на якому вони у складі делегації рестораторів, науковців та представників фермерських господарств представляли Україну, її гастрономічну культуру та кулінарні традиції. Гостям фестивалю українці презентували національні страви – борщ, страви з буряку, крафтові вироби – хліб Птаха, сири, автентичні українські напої – Контабас, вермут Рута та інші.

У ресторані ГЛЕК підтримуються гастрономічні традиції кулінарної спадщини України, використовується якісна продукція від локальних виробників, малих фермерських господарств, українських виробників вин і напоїв. Шеф-кухар Андрій СЕВЕРИНЧУК пригощає гостей закладу національними автентичними стравами, а також, трендовими ферментованими продуктами з бузини, огірків, перців, агрусу.

Дякуємо Майї та Олександру за їх патріотичну позицію, підтримку і пропагування гастрономічної культурної спадщини і у нас в Україні і поза її межами!