Вивчення навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» студентами групи ГРС-9

Навчальна дисципліна «Вступ до спеціальності» є складовою освітньої програми для підготовки фахівців освітньо-професійного ступня «фаховий молодший бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Мета вивчення дисципліни «Вступ до спеціальності» полягає в ознайомленні студентів зі змістом майбутньої спеціальності, з характером та сферою професійної діяльності, з особливостями практичної діяльності закладів готельного і ресторанного господарства, перспективами майбутньої професійної діяльності та перспективами майбутнього працевлаштування після завершення навчання в коледжі.

Для студентів 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в рамках вивчення навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» викладачем Матвієнко Л.А. було організовано та проведено ряд заходів, а саме:

·            зустріч з керуючим ТОВ «ЛВМ Трейд», управляючим готельно-розважальним комплексом «Сафарі», рестораном «Т-BONE» Поліщуком С.А.;

·            екскурсії до готельно-розважального комплексу «Сафарі», ресторану «Т-BONE»;

·            зустріч з  СЕО (керуючий) та Founder (засновник) в ресторані м’яса «Mr. & Ms. Meat»,  CEO (керуючий) та Founder (засновник) в Спорт барі «Ліга Бар» Єгоровим С. В.;

·            практичне заняття «Ознайомлення з організацією та моделюванням процесу обслуговування споживачів у закладах готельно-ресторанного господарства»;

·            круглий стіл на тему: «Історія розвитку світової готельно-ресторанної справи та готельно-ресторанної справи України»;

·            практичне заняття-ділова гра: «Психологічна готовність студента до майбутньої професії»;

·            презентація на тему: «Професії майбутнього фахівця з готельного і ресторанного обслуговування»;

·            практичне заняття – тренінг на тему: «Етикет поведінки та спілкування працівника ресторану».

Відвідавши всі заходи в рамках вивчення дисципліни «Вступ до спеціальності», студенти можуть визначати роль, перспективи та значимість своєї майбутньої професії.

По завершенню вивчення навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» проведено підсумковий захист проєктів з теми: «Ваше бачення майбутньої професії». Всі студенти мали можливість висловитись з приводу проведених в рамках вивчення дисципліни заходів та своєї готовності до майбутньої професійної діяльності.

«...Ще з раннього дитинства я знала точно, ким хочу стати у майбутньому. Під час подорожей  завжди звертала увагу саме на готелі, у яких ми зупинялися, порівнювала їх, подумки відмічала те, що мені  подобається, а що не дуже, і завжди мріяла стати частинкою цього величезного механізму під назвою «готель»…Робота у готелі – це, справді, те що мені подобається, те, у чому я хочу досягти успіху»….

Антонюк Анна

«…Я довго думала, що обрати, і згодом зупинилась на сфері обслуговування. Адже, на мою думку, найважливіше у житті  – задоволення потреб інши…. Я думаю, що саме це і є завдання сфери обслуговування - робити людей щасливими…»

Шевченко Вероніка

«….Кожен із нас хоча б раз у житті замислювався над тим, ким хоче стати у майбутньому.  Страшно помилитися у виборі професії. Саме цей крок дуже важливий у нашому житті, і саме він є вирішальним… Мені хочеться стати справжнім майстром цієї професії, яку я обрала. Я вважаю, що майстер – це той, хто знайшов покликання у роботі.…. Люди, які займаються улюбленою справою, набагато частіше відчувають себе щасливими….»

Дудник Юлія