Виховний захід «Мир- найбільша цінність на Землі»

21.09.2022 р. у ВСП «ВТЕФК ДТЕУ» викладачем Пащенко І.І. проведено позанавчальний захід до Міжнародного Дня миру.

Захід проходив в режимі онлайн на платформі «Zoom Meeting», були запрошені студенти груп ФБС-13,ФБС-14, ГРС-8 та викладачі.

Міжнародний день миру встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 30 листопада 1982 року. Початково відзначався в 3-й вівторок вересня; пізніше, резолюцією 55/282 від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний день миру буде щорічно відзначатися 21 вересня. ООН закликала всі країни світу зупинити військові дії та припинити проливати кров. Цей день для того, аби спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру, обміну інформацією та практичним досвідом його досягнення.

З доповідями на заході виступили студенти: Ярушняк Інна «Історія запровадження Міжнародного дня миру» (ФБС-13), Заводяк Вікторія «Революція Гідності. Євроінтеграційний поступ України» (ФБС-14), Коліжук Катерина «Початок війни РФ проти України: окупація, анексія Криму, збройна агресія на сході України» (ФБС-14), Янченко Анна «Широкомасштабне вторгнення російських військ на терени України» (ФБС-14).