Відкрите лекційне заняття з дисципліни «Історія України»

14.02.2018 р. в групі ПТ-80 викладачем Пащенко І.І. проведено відкрите лекційне заняття з дисципліни «Історія України» на тему «Київська Русь».
Мета лекції: з’ясувати історичні передумови для виникнення східнослов’янської держави; проаналізувати внутрішню та зовнішню політику київських князів, визначити внесок кожного з них в становленні та розвитку Київської Русі; розвивати вміння аналізувати історичні факти і події, робити висновки, працювати з історичними документами.
Викладання нового матеріалу супроводжувалось мультимедійною презентацією, використанням опорних конспектів із завданнями для закріплення та систематизації набутих знань («історичний диктант, «термінологічний словник»). Протягом заняття студенти мали можливість переглянути документальний фільм про створення Київської Русі та проаналізувати історичне джерело: «Повчання Володимира Мономаха». Студенти Петрухіна Дарія та Чубатюк Яна виступили з підготовленими дослідницькими матеріалами про діяльність визначних князів Давньоруської держави.