Відкрита лекція зі спеціалізованого туризму

13.02.2023 року викладачем Фадєєвою Т.Ю. у групі Т-7 була проведена відкрита лекція на тему «Гастрономічний туризм». Гастрономічний туризм – яскравий, перспективний напрямок, який дозволяє подивитись на будь-яку державу через призму національних кулінарних традицій. Гастротуристи відвідують різні регіони світу, куштують національні страви та напої, дізнаються секрети їх приготування у місцевих шеф-кухарів.
Студенти, як майбутні фахівці, були зацікавлені знайомством з новим видом туризму, який бурхливо розвивається. Вони активно відповідали на запитання, пропонували своє бачення форм гастрономічного туризму, нагадували існуючі у світі та Україні гастрофестивалі. Декілька студенток отримали випереджальне завдання: ознайомили присутніх з сирним та шоколадним туризмом. Всім одразу захотілось поїхати за лавандовим сиром на Закарпаття та випити чашечку гарячого ацтекського шоколаду у Мексиці.
Для закріплення та унаочнення матеріалу використовувались гугл-карти з нанесеними топовими місцями гастротуризму – «мішленівськими» ресторанами та фуд-фестивалями.
Фадєєва Т.Ю. цікаво і доступно викладала лекційний матеріал та вдало підібрала форми і методи роботи для його засвоєння