Тренування послідовності дій в надзвичайній ситуації

         «Запобігти, врятувати, допомогти!» - це гасло українських рятувальників. Представники регіонального підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) м. Вінниці 14 вересня 2022 року відвідали ВСП "ВТЕФК ДТЕУ" та  провели тренування з евакуації. Коли пролунав сигнал тривоги, всі студенти та працівники коледжу негайно покинули навчальні і робочі місця та відправилися в найпростіше укриття. Рятувальниками відмічено організованість і швидкість переміщення людей в укриття, що свідчить про серйозний і відповідальний підхід керівництва коледжу та керівників груп до процесу забезпечення життєдіяльності навчального закладу.

         Після тренування з евакуації в актовій залі зі студентами І курсу офіцери ДСНС провели бесіду, яка торкалась широкого кола питань безпеки життєдіяльності: від поведінки в надзвичайній ситуації до практичного використання вогнегасників та інших засобів пожежогасіння. Також відповіли на питання, які виникли у слухачів.

         Така модель зустрічі була із задоволенням сприйнята студентами. З гарним настроєм і відчуттям виконаного обов’язку покинули коледж і представники ДСНС, адже попередити біду завжди легше, ніж її здолати.