Позанавчальний захід «Клуб сомельє»

Напередодні Міжнародного дня бармена студенти груп ГРС-9 разом із керівником Матвієнко Л.А. провели позанавчальний захід «Клуб сомельє», на який запросили студентів групи ТРГ-153.
Міжнародний день бармена відзначається 24 лютого. З ініціативи Всеукраїнської Асоціації Барменів AUBA з 2022 р. Україна відзначає Міжнародний день барменів разом зі всіма країнами світу, а саме з країнами-членами Міжнародної Асоціації Барменів (IBA), дата створення якої 24 лютого 1951 року. Раніше Міжнародний день бармена в Україні відзначали 6 лютого у День св. Аманда.
Неможливо уявити веселий вечір в ресторані, чи іншому подібному закладі без бару й алкогольних напоїв. Бармени, творці вишуканих коктейлів та святкового настрою, є обов’язковими дієвими особами  різних вечірок, корпоративів, інших урочистостей, які відбуваються в клубах чи ресторанах. На перший погляд, сама професія бармена вже є святом, бо складається з живого спілкування, демонстрації висококласної майстерності, безтурботної атмосфери відпочинку.  Але насправді це дуже нелегка робота, яка вимагає не лише творчого підходу, а й багатьох знань та здібностей.
Свою ерудицію, винахідливість, гарний настрій продемонстрували учасники заходу – студенти присутніх груп. Найбільше сподобались ігри «Правда чи міф», «Крокодил» та «Швидкі відповіді». 
Особливу зацікавленість студентів викликала інформація про історію та традиції щодо святкування цього дня в різних країнах.