ГОВОРІМО УКРАЇНСЬКОЮ ПРАВИЛЬНО!

09 листопада 2017 року в коледжі святкували День української писемності та мови.
Відбулося урочисте відкриття Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, який став засновником цього конкурсу.
Студенти групи ОП-98 разом з викладачем Бабійчук І.В. розповіли, що 9 листопада – День української писемності та мови – одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено за ініціативою Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.
Виставка міні - плакатів «Мова – ДНК нації» налаштовує студентів та викладачів на вдосконалення знань мови, зокрема, правильного наголошення слів, знайомить з новими цікавими словами, яких в сучасній українській мові близько 256 тисяч.
Крім того, викладачі та студенти коледжу взяли участь у написанні «Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності», продемонструвавши солідарність з усіма, хто любить рідне слово і хоче, щоб українці спілкувалися українською й зберегли її для нащадків, а також з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову. Сьогодні все більше людей бажає спілкуватися рідною мовою, яка єднає нас в один народ. Це престижно, патріотично, популярно.
То ж нехай літературною мовою залишається мова Т. Шевченка. Хай вона буде такою, якою відшліфував її час, бо інакше в Україні виростуть цілі покоління безграмотних, байдужих до своєї мови людей.