25-річниця Збройних сил України

В коледжі відбулося урочисте святкування з нагоди дня Збройних Сил України.
З нагоди свята студентами ВТЕК були підготовлені, оформленні та розміщенні в коледжі плакати та виставкові друковані матеріали про сучасні ЗСУ.
Урочистості розпочалося з виконання гімну України.
Викладач з предмета «Захист Вітчизни», підполковник запасу Табачук Г.В. привітав присутніх зі святом. В своїй промові Григорій Васильович розповів про боєздатність ЗСУ, про відвагу та героїзм військовослужбовців Збройних сил України в зоні АТО, про підготовку молоді до служби в Збройних силах та захисту Батьківщини.
У короткому виступі юрисконсульт коледжу Гула С.А. розповів про успадкування слави й кращих військових традицій давньоруських княжих дружин, Війська Запорозького, вояків армії Української Народної Республіки, бійців Української Повстанської Армії. Нагадав про причини втрати незалежності УНР та геноцид українського народу під час Голодоморів.
На урочистостях був присутній учасник АТО, а нині викладач ВТЕК Пасарар Ю.А., який розповів про АТО з демонстрацією слайдів, свою участь у боях на Сході країни, про відвагу і мужність побратимів по зброї.
Після перегляду студентами фільму про сучасні ЗСУ заходи були продовжено в спортивній залі, де розмістили тематичні виставки краєзнавчого музею міста Вінниці: «Реліквії війни» та «Друга світова війна – Вінницький вимір». На огляд представлено експонати зброї часів Другої світової війни та фотографії визволення Вінниччини та України від фашистських загарбників.
Студенти змогли ознайомитись з різними видами зброї та зробити пам’ятні світлини.
В рамках заходу проведені змагання на швидкість неповного розбирання і складання автомата АК-74, одягання протигазів ГП-5.
Викладач ВТЕК, учасник АТО Пасарар Ю. А. поєднав теоретичну розповідь з практичним оглядом бронежилета та іншої військової амуніції.
Викладачем фізичного виховання Гаращуком С.К проведені змагання на влучність стрільби з пневматичної гвинтівки з визначенням переможців. Перше місце посів студент Костюк І. (ПТ-80); друге місце – Івасечко Б. (ХТ-142); третє місце – студенти Джегерис Я. (ХТ-142) та Якименко Т. (ПТ-80).