Календар матеріалів

10 Листопад 2020

У ВТЕКоледжі відбувся ФЛЕШМОБ «Найцінніший скарб нації - це її мова!»

9 листопада – День української писемності та мови, який ми святкуємо з 1997 року. Встановлений він указом президента України на підтримку ініціативи громадських організацій у день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця.
Але пандемія цьогоріч стала на заваді багатьом гучним веселощам, котрими завжди жила тепла й щаслива родина Вінницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ. Саме тому до Дня української писемності і мови креативні й талановиті студенти започаткували флешмоб "Найцінніший скарб нації - це її мова! "

У ВТЕКоледжі відбувся онлайн-захід «Цікавинки про мову»

«З книжних слів набираємося мудрості й стриманості», - говорив Преподобний Нестор-літописець - послідовник Кирила та Мефодія, упорядника «Повісті минулих літ». Щороку 9 листопада, у день вшанування його пам’яті, наша держава відзначає День української писемності та мови, свято, яке гуртує усіх нас. З нагоди свята тисячі прихильників української мови щороку беруть участь у флешмобі й по всьому світу долучаються до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Ювілейний ХХ був присвячений темі читання.

ХХ Ювілейний Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

9 листопада 2020 року студенти та викладачі Вінницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ писали ХХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який проводять у День української писемності та мови щорічно. Участь беруть тисячі українців з усього світу. Ця традиція започаткована з 2000 року. Цьогорічний радіодиктант національної єдності є ювілейним – 20-м. Текст, присвячений темі читання, створив письменник і видавець Іван Малкович, а зачитала його відома акторка Римма Зюбіна. Прикметно, що цього року в тексті диктанту були слова на перевірку нового правопису.