Визначення якості харчових продуктів інструментальними методами аналізу.

 Викладачем хімічних дисциплін Апаріною Л.Ю. 21 .11.2024 р. проведено виїзне лабораторне заняття з неорганічної хімії   для здобувачів освіти спеціальності 181 « Харчові технології » з теми « Визначення якості харчових продуктів інструментальними методами аналізу» на базі  Кафедри хімії та методики навчання хімії  ВДПУ ім. М.Коцюбинського. 

Широке застосування інструментальних фізико-хімічних методів аналізу пов`язано з тим, що ці методи мають значно більшу чутливість. Серед методів дослідження харчових продуктів широко застосовують оптичні фізико-хімічні методи аналізу , в яких значимими є рефрактометричний , спектрофотометричний і люмінесцентний методи.

Майбутні фахівці визначали вміст заліза у вині, кислотність хліба та молока.

Викладачі кафедри  кандидат технічних наук  Худоярова О.С. та кандидат біологічних наук  Дабіжук Т.М.  ознайомили з методикою  проведення  дослідів  та продемонстрували методи визначення якості харчових продуктів.