Викладачем хімічних дисциплін Апаріною Л.Ю. 21 .11.2024 р. проведено виїзне лабораторне заняття з неорганічної хімії для здобувачів освіти спеціальності 181 « Харчові технології » з теми « Визначення якості харчових продуктів інструментальними методами аналізу» на базі Кафедри хімії та методики навчання хімії ВДПУ ім. М.Коцюбинського.
Широке застосування інструментальних фізико-хімічних методів аналізу пов`язано з тим, що ці методи мають значно більшу чутливість. Серед методів дослідження харчових продуктів широко застосовують оптичні фізико-хімічні методи аналізу , в яких значимими є рефрактометричний , спектрофотометричний і люмінесцентний методи.
Майбутні фахівці визначали вміст заліза у вині, кислотність хліба та молока.
Викладачі кафедри кандидат технічних наук Худоярова О.С. та кандидат біологічних наук Дабіжук Т.М. ознайомили з методикою проведення дослідів та продемонстрували методи визначення якості харчових продуктів.