Урок-диспут «Крим. Хронологія окупації»

З метою національно-патріотичного виховання та з нагоди Дня спротиву окупації Криму 23.02.2023 р. викладачами історії Шмалій Л.І., Пащенко І.І. проведено урок-диспут «Крим. Хронологія окупації». До участі в заході долучилися студенти груп ОП-102, Т-8, ПТ-90. Учасники заходу здійснили історичний екскурс по сторінках минулого Кримського півострова, прослідкували хронологію загарбання та спроби анексії Криму, проаналізували наслідки експансії. В дискусійній формі спробували дати відповідь на питання: «Чи можна було запобігти окупації Криму?».
З дослідницькими роботами виступили студенти: Папанага Марина «Історія Криму від найдавніших часів до початку ХХ століття» (ФБС-13) та Гринчук Вікторія «Історія Кримського півострова ХХ століття» (ОП-90). Під час обговорення студенти зробили висновки, що кожний регіон нашої країни неповторний, усвідомили взаємозв’язок між індивідуальною свободою, правами людини та її патріотичною відповідальністю.
Історія України – це історія народу, який протягом багатьох століть боровся і бореться за свою незалежність. Ми українці – сильна нація. Україна – єдина країна! Крим – це Україна! Слава Україні! Героям слава!