СЕМІНАР-ТРЕНІНГ «ПЕРЕКЛАД ЯК ТВОРЧІСТЬ»

У ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» 30 жовтня 2023 року викладачами іноземної мови Телячук Н.В. та Радудік О.Є. було організовано зустріч для студентів третього курсу груп Ф-2 спеціальності «Філологія» та Т-8 спеціальності  «Туризм» з провідним фахівцем  бюро перекладів «Омніс», перекладачкою Кушпітою Альоною Валеріївною.

Альона Валеріївна розповіла студентам про цінність і важливість ролі перекладача, особливо в умовах воєнного стану в Україні, поділилася власним досвідом та пояснила студентам, що ця робота потребує від майбутніх філологів не тільки визначного таланту, нестандартного мислення, а й наполегливої праці.

Завдяки змістовній розповіді студенти-філологи дізналися, що діяльність перекладача має чисельні переваги, до яких можна віднести творчість, можливість самореалізуватися, спілкуватися з відомими людьми, а також впливати на формування громадської думки. Для студентів цікаво було почути, що перекладацька діяльність тісно пов’язана з різними галузями застосування своєї праці і відкриває двері до нових знань.

Окрім цього, перекладачка зупинилася на актуальних питаннях студентів, зокрема дала практичні поради щодо перекладу текстів різних стилів та жанрів, поділилася списком літератури та електронних носіїв з теорії та практики перекладу, які дадуть змогу зануритися в сферу перекладознавства.

З кожним роком все більше і більше студентів виявляють зацікавленість у професії перекладача. З нетерпінням очікуємо нових зустрічей з такими фахівцями, адже вони заохочують здобувачів освіти до постійного вдосконалення свого рівня іноземної мови та дають їм змогу обрати професію, завдяки якій вони будуть займатися улюбленою справою все життя.