8 листопада 2024 року здобувачі освіти 4 курсу гр.ТРГ-151 спеціальності «Харчові технології» стали учасниками гостьової лекції на тему «Спеції, трави, дикороси: користь для фізичного та ментального здоров’я» у ВТЕІ ДТЕУ від Асмік Гаспарян – шеф-кухарки, бренд-шефині багатьох ресторанів України, переможниці VI сезону кулінарного шоу «МастерШеф», випускниці кулінарної школи «Le Cordon Bleu», засновниці та власниці пряного бренду «Asmik spices», авторки та ведучої багатьох
проєктів про спеції. Асмік упродовж багатьох років займається вивченням спецій, трав та дикоросів регіонів України, а також можливостей їх застосування в гастрономії та ресторанній продукції, тож з присутніми на заході вона поділилася набутими знаннями та вміннями у цій сфері.
Кожна рослина, що під ногами, на благодатній українській землі, – переконана Асмік Гаспарян, – може бути використана у кулінарній продукції. Важливо лише правильно зібрати дикороси, висушити їх та подрібнити, і все – спеція готова!