Англомовна екскурсія-рольова гра за власне створеним маршрутом «Вітаємо іноземну делегацію у місті Вінниця!»

27 вересня у чудовий сонячний день студенти групи Т-8 під керівництвом викладача іноземної мови Телячук Н.В. та викладача туристичних дисциплін Фадєєвої Т.Ю. провели англомовну екскурсію для студентів групи Ф-4.
Група Т-8 попередньо розробила маршрут, використовуючи Google Maps, відібрала найбільш атрактивні об’єкти середмістя Вінниці, підготувала контрольний текст екскурсії англійською мовою. Що ж робили студенти групи Ф-4? Вони являли собою «іноземну делегацію», що відвідувала з візитом місто Вінницю та дуже зацікавилась його історією, пам’ятками та сьогоденням.
Адже сучасність ставить все більш високі вимоги до практичного професійного володіння іноземною мовою. Потрібно вибрати такі методи навчання, які дозволили б кожному проявити свою активність і творчість. Викладачі впевнені, що іноземна мова буде абсолютно необхідна у воєнний та післявоєнний час у індустрії туризму та гостинності. Мар’яна Олеськів, очільниця Державної агенції розвитку туризму, зазначає, що після нашої Перемоги до нас поїдуть мільйони туристів з усього світу, а зараз до нас їдуть офіційні особи, делегації, представники міжнародних організацій, іноземці, які привозили гуманітарну допомогу, волонтери, журналісти тощо.
Враховуючи специфіку відвідувань України на даний момент англомовна екскурсія-рольова гра видається нам дуже актуальною та потрібною для розвитку важливих компетентностей студентів ВСП «ВТЕФК ДТЕУ».
Студенти групи Т-8 чітко та завзято розповідали про перлини середмістя Вінниці англійською мовою, правильно тримали себе перед екскурсійною групою. Студенти групи Ф-4 виступали вдячними та уважними слухачами. Вони теж тренувались у володінні іноземною мовою, задаючи багато влучних уточнюючих запитань. І навіть оголошення повітряної тривоги не завадило продуктивній роботі студентського колективу, адже екскурсію було продовжено в укритті.
Бажаємо успіхів у подальшому опануванні практичних навичок у екскурсійній діяльності та у вмінні спілкуватись англійською!