У ВТЕКоледжі КНТЕУ відбувся флешмоб до Дня української хустки

Сьогодні, 7 грудня, відзначається Всесвітній день української хустки. Свято з’явилося зовсім нещодавно (його почали відзначати з 2019 року), але воно відразу ж набуло статусу всесвітнього.
День української хустки започаткували, щоб об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. А з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка. Зараз хустка майже втратила обрядове значення, але натомість продовжує залишатися вживаним елементом у сучасному вбранні. Не забувають про хустку і відомі дизайнери, пропонуючи хустки, що надають особливого колориту жінкам.
Студенти ВТЕКоледжу також вдруге підтримали ініціативу вінницьких журналістів і долучилися до флешмобу. Хустка як невід’ємний елемент одягу підкреслює його буденність чи святковість, інформує про родинний, матеріальний статус. Відроджуймо, поважаймо, пропагуймо наші українські традиції - генетичні скарби нашого народу. Традиції - це наше минуле і майбутнє... Бережімо їх!