У ВТЕКоледжі КНТЕУ пройшло заняття ШПМ з теми «Створення інтерактивних робочих аркушів та плакатів (інтерактивні завдання для зворотного зв’язку)».

18.11.20 відбулося засідання ШПМ з теми «Створення інтерактивних робочих аркушів та плакатів (інтерактивні завдання для зворотного зв’язку)», який провели у формі семінару-практикуму викладачі Сачок А.М. та Савенко М.А. Вони ознайомили колег із сучасними онлайн-сервісами для створення інтерактивних аркушів та плакатів. Особливої актуальності в освіті такі вміння набувають в умовах дистанційного навчання.
Для демонстрації були використані такі онлайн-сервіси: ThingLink, LiveWorksheets, Wizer.me, Clogster.
Використання інтерактивних плакатів в навчальному процесі сприяє тому, що студенти краще сприймають матеріал, підвищується інтерес до предмета, ефективність їх самостійної роботи, що впливає на якість формування практичних умінь і навичок. Плакати формують уміння самостійно працювати з джерелами інформації, дають змогу студенту бачити результат та оцінку своєї праці, можливість знайти правильну відповідь, поглибити знання. Інтерактивний плакат є електронним навчальним плакатом, що має інтерактивну навігацію, яка дозволяє відобразити необхідну інформацію: графіку, текст, звук.
Викладачі продемонстрували власні наробки інтерактивних плакатів та аркушів з математики, фізики, астрономії, географії.