Інформаційний дайджест «Робота ЗРГ в умовах воєнного стану»

9 листопада 2022 року  в рамках тижня циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи викладачем Матвієнко Л.А.  проведено інформаційний дайджест «Робота ЗРГ в умовах воєнного стану». На захід запрошено студентів 1-4 курсів денного відділення спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології». 
Студенти групи ГРС-9 Дудник Юлія, Шевченко Вероніка й Антонюк Анна підготували цікаві новини про їжу та технології. Вони, звісно, не ввійдуть до ресторанного побуту завтра ж, але знати, що нас очікує у майбутньому завжди привабливо. Також дівчата повідомили учасникам зустрічі новини Вінниці. Тепер у нашому місті є туристична карта «Смачна Вінниця», на якій зібрано заклади харчування, пам'ятки культури та музеї. Всього на гастромапі можна знайти 38 ресторанів, барів та кав'ярень, в їх числі заклади, які функціонують як тимчасові укриття. Мета проєкту – стимулювати локальний туризм у середині самого міста, адже дуже часто люди не виходять за межі свого району і відвідують одні й ті ж самі заклади.
Окремим аспектом зустрічі було обговорення актуальних питань, з якими зіткнулись українські заклади гостинності в останні місяці. Нагодувати й вижити: як ресторанний бізнес змінився під час війни? Які   зміни принесла війна? Як ресторатори намагаються втримати свій бізнес, підлаштовуючи роботу під нові реалії та запити відвідувачів, а також на що вони розраховують в майбутньому? Які перспективи експорту української кухні за кордон? На ці та інші питання дала відповідь організатор зустрічі  Людмила Анатоліївна Матвієнко.