3 лютого 2025 р. з ініціативи робочих груп з розробки, розвитку освітньо-професійних програм «Технології в ресторанному господарстві», «Готельно-ресторанна справа» та випуск фахівців за ними відбулася зустріч зі стейкхолдерами й роботодавцями, зокрема СЕО керівником ресторану «T-bone» Сергієм ПОЛІЩУКОМ та випускницею гр. ГРС-3, адміністратором готельно-ресторанного комплексу «Хутір» Єлизаветою БАЙДАЛЮК. На зустрічі були присутні директор коледжу Наталія ЛОЗОВСЬКА, завідувач навчально-виробничої практики Ірина КИСЛИНСЬКА, представники робочої групи даних освітньо-професійних програм, викладачі спеціальних дисциплін, студенти групи ТРГ-153 та ГРС-10.
Мета зустрічі: обговорення та узгодження актуальності підготовки фахівців для ресторанної індустрії, оновлення та вдосконалення освітньо-професійних програм, процедури організації практичної підготовки майбутніх фахівців.
Присутні підкреслили важливість того, щоб освітньо-професійні програми відповідали сучасним тенденціям розвитку ресторанного бізнесу та враховували потреби роботодавців; випускники повинні володіти не тільки теоретичними знаннями, але й практичними навичками, які необхідні для успішної роботи в сучасних ресторанах. Під час практичної підготовки майбутніх фахівців галузі гостинності важливо розвивати у студентів так звані «soft skills», такі як комунікабельність, вміння працювати в команді, стресостійкість, відповідальність та пунктуальність – ці навички є не менш важливими, ніж професійні знання та вміння.
Зустріч зі стейкхолдерами та роботодавцями була дуже корисною та інформативною. Вона дозволила отримати цінну інформацію про потреби ринку праці та вимоги роботодавців до випускників освітньо-професійних програм «Технології в ресторанному господарстві» та «Готельно-ресторанна справа». Ця інформація буде використана для оновлення освітньо-професійної програми та робочих програм навчальної і виробничої практики, підвищення якості підготовки фахівців для ресторанної індустрії.