14 вересня 2013 року Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ брав участь у шостому Міжнародному фестивалі дерунів в м. Коростень, який проходив під девізом «Деруни всієї України, єднайтеся!». Щоб насолодитися святковою атмосферою та скуштувати вишукані картопляні млинці з різними начинками та смаженими за неповторними рецептурами до столиці деревлян завітали тисячі гостей з інших міст, областей та іноземних країн.
Родзинкою фестивалю стало навчити усіх українських дівчат готувати деруни. Як стверджували організатори, смачні деруни – запорука щасливого сімейного життя, тому просто неба організували школу дерунярства.
На фестивалі можна було скоштувати понад півсотні видів дерунів - підрахували організатори. І запевнили, що це не рекорд. Ще більше різновидів обіцяють наступного разу, через рік.
Як завжди, незабутнім став майстер-клас по приготуванню дерунів від міського голови Володимира Москаленка, який розповів, що Коростень має ще багато секретів з їх приготування, а для того, щоб усі бажаючі мали змогу опанувати мистецтво з приготування цієї страви, спеціально був започаткований та щороку проводиться міжнародний фестиваль.
Гарний настрій та незабутні враження, пісні, танці, жарти, різноманітні конкурси, виставки-продажі, кулінарне мистецтво та багато-багато смачних дерунів, якими ласували досхочу всі – усе це надовго запам’ятається кожному учаснику цього дійства.
Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ представив деруни з різноманітними начинками: сиром, грибами, печінкою. Але головним та улюбленим лакомством гостей стала «Ковбаса дерунова», яка користувалась не аби яким успіхом.