Майстерклас у рамках проєкту «Українська піч мандрує світом»

        Щирою душею і талановитою молоддю майбутніх кухарів ВСП «ВТЕФК ДТЕУ» 10 квітня 2024 р. в рамках проєкту «Українська піч мандрує світом» викладачами Пугачем Ю.П. і Матвієнко Л.А. проведено майстерклас приготування українського борщу на вишні і пісного борщу з білими грибами на відкритому вогні з метою популяризації старовинних традиційних українських страв.

      Український борщ вже знають в усьому світі. Безліч рецептів – безліч смаків. Зокрема, у Вінниці його готують на вишні – за старовинним подільським рецептом. Із секретами приготування вишневого борщу зі студентською спільнотою ділилася засновниця ГО «Народна територія щастя» Валентина Іванівна Погребняк.

     За свій оригінальний смак борщ внесено до нематеріальної культурної спадщини України, яка потребує охорони та популяризації.

    Під час проєкту студенти спеціальностей «Харчові технології» ОПП «Технології в ресторанному господарстві» і «Готельно-ресторанна справа» мали можливість безпосередньо взяти участь в майстеркласі по приготуванню борщу на вишні та пісного борщу з грибами: заповзято нарізати тонкими смужками борщові овочі, готували засмажку, розказували вірші, притчі та приказки про цю народну українську страву. В ході заходу зі своїм віршом про борщ виступила вінницька поетеса Галина Фурса. А студенти старших курсів провели майстерклас зі сервірування столу та складання серветок різними способами. На завершення майстеркласу, ніхто не залишився без уваги смакуваням шедевру української страви!

   Дякуємо засновниці ГО «Народна територія щастя» Валентині Погребняк за чудову можливість долучитися до цінних надбань наших предків, як запоруки здорової нації в майбутньому, відновлювати і популяризувати забуті українські страви.