КРУГЛИЙ СТІЛ: «ПРОБЛЕМИ ВИВЧЕННЯ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДОЗНАВСТВА»

Напередодні Дня філолога у ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» викладачами циклової комісії філології було організовано та проведено щорічний науковий захід, який сприяє розкриттю наукового потенціалу молоді та заохочує до нових пошуків та звершень –  засідання круглого столу  «Проблеми вивчення філології та перекладознавства».

Розпочала захід кандидат філологічних наук Мельник О.А., котра привітала усіх присутніх з Днем філолога, окреслила завдання та план роботи двох секцій: «Сучасне перекладознавство: перспективи, пошуки» і «Література рідного краю та краєзнавство». В обговоренні сучасних проблем брали участь молоді науковці коледжу, котрі досліджували такі теми:

1.  Електронні програми-перекладачі – Явна Ольга, Ф-2 (науковий керівник Радудік О.Є.);

2. Українські перекладачі сучасності – Сторожук Діана, Ф-2 (науковий керівник Радудік О.Є.);

3.  Передача інфінітива та інфінітивних конструкцій – Бачинська Марія, Ф-2 (науковий керівник Бондарчук А.А.);

4.  Передача заперечення в перекладі – Андрійчук Аліна, Ф-2 (науковий керівник Бондарчук А.А.);

5.  Фразеологічні одиниці. Специфіка перекладу на англійську мову і з англійської мови – Поричук Карина, Ф-2 (науковий керівник Помазанова О.І.);

6.  Переклади письменників Вінниччини за кордоном – Бабій Анна, ОП-104 (науковий керівник Бабійчук І.В.);

7.  Прогулянка парком Леонтовича – Острокамінська Софія, Ф-4 (науковий керівник Мельник О.А.);

8. Символ Вінниці – водонапірна башта – Паламарчук Поліна, Ф-4 (науковий керівник Мельник О.А.);

9.  Пам'ятник Костянтину Могилку – вшанування вінничанами славетного подвигу – Марія Джура, Вікторія Лихогляд, Ф-4 (керівник Мельник О.А.).

Із заключним словом виступила голова циклової комісії Бабійчук І.В., котра відзначила цікаві та змістовні доповіді студентів. Усі учасники отримали сертифікати.

Юних науковців та керівників-наставників єднала любов до філології як науки, пошанування слова та жага пізнання. Дякуємо усім учасникам круглого столу за активну участь. Зичимо успіхів у майбутніх наукових пошуках!