17 квітня у ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» з метою популяризації спеціальностей освітньо-професійних програм «Технології в ресторанному господарстві» та «Готельно-ресторанна справа» відбувся конкурс «Підбери посуд для подавання справи» серед студентів груп ГРС-9, ГРС-11, ТРГ-158.
Для проведення конкурсу було розроблено перелік страв з оригінальними способами подавання. Для відбору були представлені натуральні зразки фарфорового, металевого і скляного посуду, ручники, серветки різьблені і паперові, металеві таці.
За завданням викладача технологічних дисциплін Демчук К.І. студенти підібрали блюда і тарілки для подавання м’ясних і рибних холодних закусок, салатниці. Для подавання гарячих закусок, таких як «Риба-кокіль» і «Жульєн із печериць» використали кокільниці і кокотниці, на ручки яких виготовили папільйотки, підставні тарілки і різьблені серветки. Для подавання перших і других страв використали відповідні тарілки, баранчики, порційні сковорідки. Десерт «Желе з лимона» студенти запропонували подати в креманці на підставній тарілці з серветкою. Особливий інтерес у студентів проявився при обговоренні варіантів подавання кави по-турецьки. Для подавання гарячого напою використали турку, філіжанку для кави і стакан для холодної води.
На заході відзначились такі студенти:
- Кравець Яна, Рудова Єлизавета, група ГРС-11;
- Вансович Дар'я, Чурпіта Анастасія, група ТРГ-158;
- Дудник Юлія, Більо Олександра, Троянчук Вікторія, Баланюк Вікторія, група ГРС-9.