25 квітня 2013 року викладачем Савлук Л.І. було проведено відкрите семінарське заняття з соціології

25 квітня 2013 року викладачем Савлук Л.І. було проведено відкрите семінарське заняття з соціології на тему "Етнонаціональні процеси і відносини в Україні на сучасному етапі".

Заняття було організоване у формі рольової гри, у якій студенти поділялися на 4 робочих групи: "Націоналісти - представники титульного етносу", "Національні меншини", "Представники влади", "Соціологічна агенція "Генезис". Кожна група проводила дослідження з теми у ракурсі можливого бачення громадян саме з позиції ролі, яку вони представляли.

Студенти активно, аргументовано, толерантно брали участь у дискусії з проблемного питання "Україна повинна розвиватися як монокультурна чи мультикультурна нація?". Але головне завдання семінару було досягнуте - проблема глибоко схвилювала присутніх - і студентів, і викладачів.

Накочувалися сльози і бігали мурахи по тілу від перегляду відеоролика "Моя Україна" та прослуховування пісні Теодора Кукурузи "Українці мої". Людмила Іванівна щиро дякую студентів за небайдужість до долі України, за їх світлі душі та теплі серця! Бажає жити в процвітаючій рідній держав- УКРАЇНА!