ВІННИЦЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ КОЛЕДЖ КНТЕУ, ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ МОЛОДІ ТА МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ

15 липня викладачі коледжу Губрій Н.М., Шмалій Л.І., Петрань С.В. та Дудник Л.В, взяли участь у прес-конференції, присвяченій презентації європейського проекту «IGMA-3». Тема Проекту - «Скорочення відстані до ринку праці для молодих людей з ризиком безробіття та соціальної ізоляції - дистанційна освіта та скоординовані заходи, прийняті регіональними мережами зацікавлених сторін». 

Проект передбачає втілення в Україні європейської методології для успішного працевлаштування «IGMA 3».

Європейським координатором проекту є Фолькуніверситет (м. Упсала, Швеція) за підтримки Програми Європейського Союзу «Erasmus+». 

Координатором від України виступає ГО «Спілка молодіжних організацій Вінниччини». Партнерами Проекту є Вінницький обласний центр зайнятості, громадські організації та працедавці Вінниччини, навчальні заклади м. Вінниці, серед яких і Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ.

Впровадження методології IGMA3 з регіональними зацікавленими організаціями призведе до поліпшення можливостей працевлаштування молоді на основі їхніх потреб і можливостей.

Директор відділу міжнародної співпраці Фолькуніверситету Алі Рашиді зазначив, що «основна мета проекту «IGMA 3» полягає у вдосконаленні якості освіти для безробітної молоді, надання консультацій із питань кар`єри та працевлаштування, підвищення професійного рівня працівників, які надають такі консультації та працюють в організаціях, що сприяють інтеграції безробітних на ринок праці». 
У ході реалізації проекту 25 представників вищезгаданих організацій пройдуть навчання за методологією IGMA з отриманням сертифікату Шведського університету. Семеро осіб зможуть представити результати навчання на міжнародній конференції, яка планується в одній з партнерських європейських країн. Крім того, кращі практики працевлаштування будуть доступні для європейських громадян через розповсюдження інформації про проект за допомогою буклету з маркетинговою інформацією роботодавців та сайту проекту.

Викладачі коледжу також взяли участь у зустрічі-тренінгу, який провів директор відділу міжнародної співпраці Фолькуніверситету Алі Рашиді. Тема зустрічі «Стратегія розвитку проектної діяльності».