ВІДДІЛЕННЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ

ВІДДІЛЕННЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ

Ми маємо справу з найскладнішим, неоціненним, найдорожчим, що є в житті, – з людиною.

В.О. Сухомлинський

 Завідувач відділення - Дудник Лариса Володимирівна

Дудник Л.В. працює на посаді викладача психології коледжу з 2002 року. У 1997 році закінчила Вінницький педагогічний інститут і отримала спеціальність «Вчитель початкових класів і практичний психолог в закладах освіти».

Має педагогічне звання «викладач – методист» та кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії». Педагогічний стаж становить 23 р.

Кожна молода людина хоче жити щасливо, мати гарну професію, мати своє захоплення. Але головне – це мати мету життя, до чогось прагнути, бути небайдужим до долі нашої держави, наполегливим і старанним у навчанні, завжди пам’ятати історію свого народу, використовувати досвід старших поколінь. Правильно обрана професія – це покликання, щастя, доля.

Інтенсивне зростання мережі підприємств ресторанного господарства зумовлює потребу у висококваліфікованих спеціалістах. Тому, випускники відділення харчових технологій та готельно-ресторанної справи користуються попитом на ринку праці міста і області.

 Для надання якісної фахової підготовки в коледжі створена та постійно оновлюється навчально-матеріальна база. Навчальні кабінети оснащені інтерактивними комплексами, магнітно-маркерними дошками, плазмовими екранами, сучасними меблями та стендами. Є комп’ютерні лабораторії.

Викладачі, задіяні в роботі відділення харчових технологій та готельно-ресторанної справи, впроваджують в освітній процес активні методи навчання, інноваційні технології в оволодінні знаннями. Під час проведення занять широко використовуються нестандартні методи, активно застосовуються засоби інформаційних технологій, що активізує пізнавальну діяльність студентів.

 Основні напрями проведення навчальної роботи:

  • Впровадження нових навчальних програм із фахових дисциплін;
  •  систематизація навчальної документації та удосконалення комплексного методичного забезпечення вивчення фахових дисциплін;
  • Вивчення адаптації студентів І-го курсу; проведення моніторингу навчальних досягнень студентів; контроль відвідування занять;
  • Консультування та інформування з питань зовнішнього незалежного оцінювання;
  • Участь в обласних конкурсах і олімпіадах;
  • Організація та проведення тематичних тижнів циклової комісії.

Відділення харчових технологій та готельно-ресторанної справи надзвичайно пишається своїми студентами, а також їх численними здобутками у конкурсах фахової майстерності:

Регіональний конкурс «Кращий кухар-юніор Поділля»,

Міжнародний конкурс ресторанних технологій «Best Cook Fest»,

Міжнародний кондитерський фестиваль «EXPO SWEET-2019» (Республіка Польща),

Всеукраїнська олімпіада з харчових технологій (НУХТ, Київ)…

 Завдяки кропіткій праці педагогів студенти відділення успішно вчаться  і весело відпочивають. Адже ніщо так не зближує, як гуртом проведене дозвілля, колективні поїздки, екскурсії, тематичні вечори.