Захід «Я вибрала Долю собі сама…» до 89-річчя від дня народження Ліни Костенко

                     Поетів ніколи не був мільйон.

Не кожен з них був засновником.

Розбійником був Франсуа Війон,

А Гете, Вольфганг, сановником.

Були серед них дипломати, купці,

Сангвініки і холерики.

Були різночинці, лорди, ченці,

Лунатики і венерики.

Хто коми вживав, хто писав без ком.

Блондином був чи брюнетом.

Героєм, співцем, мудрецем, диваком.

Але жоден поет не був непоетом.

 

19 березня 2019 року у коледжі викладачем української мови і літератури Дячок А. І. та студентами групи ПТ-84 проведено захід, присвячений Дню народженню видатної української поетеси Ліни Костенко.

Учасники заходу зняли цікаве відео «Що знають студенти ВТЕК КНТЕУ про Ліну Костенко?», презентували книжкову виставку,  ознайомили з життєтворчістю Ліни Костенко, декламували вірші геніальної, славнозвісної українки під музичний супровід.

У лірика Ліни Костенко шляхетна, інтелектуальна і високодуховна. Поезії, з якими сьогодні ознайомились, є класикою української літератури. Вони красиві своєю викінченістю, довершеністю. Нічого зайвого. І все сказано...

Ми вітаємо Ліну Василівну з ювілеєм і бажаємо їй творчих успіхів та наснаги, нових мистецьких звершень, а вам, читачам, ніколи не розлучатися з неповторною, мудрою і пристрасною її поезією.

 «Народ шукає в геніях себе», – якось сказала Ліна Костенко. Але хочеться думати, що прийде час і нащадки наші скажуть: «Народ знайшов себе в Ліні Костенко».

Ліна Костенко - це Ліна Костенко. Це дійсно чистий Поет. Чистота її поезій і чистота її  духу  вражає. Це поет на всі часи.