ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ МОВ

Щороку 26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Дійсно, зараз стає все більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.
В європейських інститутах офіційно рівноправно використовуються наступні мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, датська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійський, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, фінська, французька, чеська , шведська, естонська.
Всі рішення, що приймаються офіційними органами ЄС, перекладаються на всі офіційні мови, і громадяни ЄС мають право звертатися до органів ЄС та отримувати відповідь на свої запити на будь-якій з офіційних мов.
Свято встановлено з метою надихнути жителів Європи на вивчення мов, бо збереження та розвиток мов, зокрема малих, декларується як офіційна мовна політика Євросоюзу. Це свято закликає до викладання та вивчення іноземних мов, оскільки це шлях до взаєморозуміння між народами та державами.
26 вересня 2018 року у групі ПТ-82 проведено відкриту виховну годину, присвячену Європейському дню мов. Студенти разом з керівником групи Побірською І.В. знайомились з інформацією щодо мовної політики Європейського Союзу, метою, логотипом та традиціями святкування, політикою популяризації мультилінгвізму. А також дивилися відео, виконували творчі завдання на інтерактивній дошці, обговорювали потреби в іноземних мовах сьогодні, важливість їх вивчення та застосування, вивчали нові слова різними мовами та просто співали.
Насолоджуймось вивченням іноземних мов!!!
Будьмо модними, розумними та конкурентоспроможними!!!