Виховний захід з теми: «Мир нам дістався нелегкою ціною»

06.05.2021 р. у ВСП «ВТЕФК КНТЕУ» викладачем Пащенко І.І. проведено позанавчальний захід до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом.

 Захід проходив в режимі онлайн на платформі «Zoom Meeting», були запрошені студенти груп ФБС-13, М-1,Ф-1, ГРС-7 та викладачі. З доповідями на заході виступили студенти: Папанага Марина «Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт в історії Землі та причина найбільших трагедій ХХ століття» (ФБС-13); Ярушняк Інна «Українці, які в лавах Об’єднаних Націй перемогли агресора» (ФБС-13); Конова Ольга «Жіночі історії Другої світової війни» (ФБС-13); Нестерук Ніка «Наслідки Другої світової війни для України. Квітка маку в українській традиції» (ФБС-12).

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.