Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту ВТЕК КНТЕУ на 2015 р. з 17 вересня по 17 жовтня у коледжі проведено місячник Цивільного захисту

Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту ВТЕК КНТЕУ на 2015 р. з 17 вересня по 17 жовтня у коледжі проведено місячник Цивільного захисту. Метою заходу було роз’яснення державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і територій, матеріальних цінностей  та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, їх попередження, підвищення теоретичних і практичних навичок учасників освітнього процесу щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій.

              До участі в місячнику залучено максимальну кількість студентів та персоналу коледжу.

              У рамках відзначення місячника ЦЗ проведено низку заходів, які спрямовані на реалізацію мети та виконання поставлених завдань. Керівниками груп проведені тематичні лекції з ЦЗ, а за участі представника ДАІ організовано зустріч зі студентами, на якій обговорили безпеку дорожнього руху. Також проведено творчий конкурс малюнка серед студентів на тему: «Допомога ближньому у НС».

              Впродовж місячника відбувалися регулярні радіопередачі, на яких начальник штабу ЦО С.А.Гула доводив до персоналу та студентів коледжу актуальні проблеми ЦЗ, а також порядок першочергових дій у разі настання найпоширеніших НС.

              Серед інших варто виокремити проведення тренувальної евакуації студентів гуртожитків. Такі навички необхідні громадянам для збереження власного життя та здоров’я. Умовною загрозою було оголошення пожежі та повітряної тривоги, тому після евакуації студенти спустилися у сховище.

              Неабияку цікавість у студентів викликало відвідування пожежно-рятувальної частини №4. Завдяки сприяння начальником 4/ДПРЧ-ДПРЗ капітаном служби ЦЗ Мудриком С.І., для відвідувачів провели оглядову екскурсію частиною. Студенти змогли поставити цікаві та актуальні для них запитання, а також «випробували» рятувальну амуніцію та техніку.

              За підсумками проведення місячника ЦЗ відзначено позитивні показники щодо стану і організації цивільного захисту у ВТЕК КНТЕУ та визначено основні напрямки вдосконалення функціонування системи цивільного захисту.

 

Начальник штабу цивільної

оборони ВТЕК КНТЕУ С.А. Гула