Відкрите заняття з дисципліни «Барна справа»

    13 квітня 2018 року викладачем I категорії Демчук Катериною Іванівною в групі РО-2/09-15 було проведено відкрите заняття з дисципліни «Барна справа». Тема заняття «Особливості приготування вечірніх і оригінальних коктейлів, тонізуючих і прохолоджувальних напоїв. Групові змішані напої.» На занятті були присутні члени адміністрації, педагоги коледжу, члени циклової комісії харчових технологій та сфери обслуговування.

    Заняття проведено у вигляді лекції-бесіди, де студенти заздалегідь отримали завдання на проведення пошукової роботи з таких тем:

        - «Найоригінальніші сучасні коктейлі» (студентка Поліщук Н.);

         - « Топ-10 сучасних вечірніх і оригінальних коктейлів» (студентка                 Рибчинська В.).

      Студентам групи було дано завдання відшукати цікаві історії виникнення та особливості приготування тонізуючих напоїв.

      Викладач зуміла зацікавити студентів історіями виникнення напоїв, їх поширенням, особливостями побудови, складу та технології приготування, їх місцем у світовому рейтингу, було показано два майстер-класи з приготування оригінальних коктейлів «Торнадо» і «Палаючий ламборджіні».

            На занятті було використано барний посуд, інвентар, муляжі коктейлів. Викладач працювала спільно зі студентами, ставила запитання з відомих їм тем інших дисциплін, пошукових завдань, способів приготування напоїв, виправляла помилки, демонструвала послідовність приготування напоїв та їх презентацію споживачам.

       Закріплення знань  у вигляді бліц-опитування показало, що не всі студенти давали правильні відповіді, їх виручали інші студенти групи. Кількість правильних відповідей підраховували за кількістю паличок-цукерок, які були враховані при аргументуванні і виставленні оцінок.

       Цікавим моментом на занятті була презентація тонізуючих і прохолоджу-вальних безалкогольних напоїв студенткою Дибською К., яка приготувала популярні порційні і групові напої закладу «Люди  Fusion Place», яка там працює.