Уроки пам’яті людської

З нагоди відзначення Міжнародного дня визволення в’язнів концтаборів, 08 квітня 2021р. в групі Т-6 викладачем історії Шмалій Л. І. проведено виховний захід «Уроки пам’яті людської». Метою заходу є вшанування подвигу борців антинацистського опору, висловлення поваги старшому поколінню, на долю якого випали неймовірні муки та страждання.
Студенти групи Поліщук Сніжана, Федоришина Інна, Набокова Альона підготували змістовні повідомлення про страшну правду нацистських концтаборів, страчені життя та долі, загублені роки щасливого дитинства за колючим дротом.
Під час виховної години студенти переглянули відеоматеріали про концтабори, що були розташовані як на самій території Німеччини, так і на окупованих нею територіях.
Щороку 11 квітня відзначають Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів. В цей день світ віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах та гетто. Саме 11 квітня 1945 року американські війська увійшли на територію найбільшого табору – Бухенвальда. Після цього хвиля звільнень досягла й інших концтаборів – Дахау. Здається, так давно це було. Але тільки не для тих, хто пройшов крізь жахіття нацистських катівень.
У цей день Україна разом з цілим світом вклоняється людям ,які пройшли через пекло концтаборів. Біографії цих людей – справжні уроки мужності для молодого покоління. Наш обов’язок – пам’ятати про борців антинацистського опору задля збереження історичної пам’яті про трагічні події Другої світової війни, що забрала життя мільйонів людей.
Уклонімося мужності та світлій пам’яті людей, чиї життя несправедливо обірвалися за колючим дротом концтаборів.