УКРАЇНА та НАЦІЯ

21.03.2019 в рамках тижня європейських мов викладачами української мови та літератури Бабійчук І.В., Козубенко К.В. проведено відкрите засідання гуртка на тему «Україна та нація». Студенти групи ХТ- 145 (Боса Маргарита, Слюсар Софія, Химчук Юлія) інсценізували уривок з новели Ольги Кобилянської «Valse melancolique», де письменниця робить наголос на пошуках жінкою особистого щастя. Роздуми про долю України в минулому, сучасному, майбутньому представлено студентами в жанрі есе (Андрух Ольга, Колосівська Анастасія, Котенко Дар’я, Гуртовенко Валерія та Ящук Вероніка); національну ідею відобразили у власній ліриці молоді поети (Прибилович Владислав, Боса Маргарита, Іскендіров Андрій, Мельник Світлана).
А як навесні та ще й у Всесвітній день поезії не вшанувати пам'ять Великого Кобзаря? Юні декламатори зуміли вразити, схвилювати, викликати високі щирі почуття, збагатити та оновити наші серця.
А ще одним із завдань гурткової роботи є організація участі у різноманітних конкурсах, олімпіадах, вікторинах. Студенти нашого коледжу взяли участь у ІІІ Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з української мови та літератури. За результатами дипломами ІІІ ступеня нагороджено:
І курс – Калініна Катерина, Колосівська Анастасія, Химчук Юлія (ХТ-145), Стецюк Діана (ОП-99), Цвіра Анастасія (Т-5);
ІІ курс – Гончарук Анастасія (ОП-98).

Дипломами ІІ ступеня нагороджено:
І курс – Подобіна Ольга(ХТ-145);
ІІ курс – Дремко Ілона, Мовчан Марія (ОП-98).
Всі учасники отримали іменні сертифікати. Бажаємо студентам наполегливості та успіхів у навчанні!