У ВТЕКоледжі відбулася студентська акція для першокурсників на тему «Гендерна рівність у формуванні особистості»

28 січня 2020 року у ВТЕКоледжі відбулася студентська акція для першокурсників на тему «Гендерна рівність у формуванні особистості». Гендерна рíвність, також рíвність жінóк та чоловіків, рíвність статей, — концепція досягнення рівних прав людини між чоловіками та жінками в трудових, сімейних та інших правових відносинах, а також урівнювання ролі в суспільстві загалом, подолання сексизму та інших видів дискримінації.
В ролі волонтерів виступили студенти групи ОП-98: Кулизька Таїса, Мельник Інна, Рудь Валерія, Скакальська Юлія, Андріяш Вікторія, Мовчан Марія, Бондар Анна, Постолатій Микола. Саме ці студенти на відмінно опанували дисципліну "Соціологія", активно долучалися до дискусій з проблем конструювання гендеру, займалися творчими проектами з теми "Гендерна соціологія" і змогли донести основні ідеї гендерної політики в Україні до першокурсників. Всі меседжі волонтерів - це політика толерантності до гендерних проявів, боротьба з дискримінацією щодо жінок, правові аспекти українського законодавства в галузі гендерної ріності.
Студенти знайомилися з презентацією, переглядали відеоролик "Жінки і чоловіки: про що говорить статистика". Брали участь в обговоренні актуальних проблем гендерних стосунків, висловлювали власне бачення чоловічих і жіночих ролей у суспільстві: в сімейному житті, на роботі, на навчанні тощо.
СУЧАСНЕ ПОКОЛІННЯ Z Є ПОКОЛІННЯМ НОВОГО ТОЛЕРАНТНОГО СПРИЙНЯТТЯ ОСОБИСТІСНИХ ПРОЯВІВ ЛЮДИНИ, ЇЇ ГЕНДЕРНИХ ОЗНАК, САМЕ ВОНИ СФОРМУЮТЬ НОВИЙ ТИП СУСПІЛЬНИХ СТОСУНКІВ "РІВНИЙ РІВНОМУ!"