Про відзначення у ВСП «ВТЕФК КНТЕУ» Дня охорони праці

З метою забезпечення належного відзначення в Україні Дня охорони праці, що відзначається щороку 28 квітня у Всесвітній день охорони праці, відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, та з урахуванням рекомендацій Міжнародної організації праці щодо проведення зазначеного заходу у 2021 році, у ВСП «ВТЕФК КНТЕУ» під девізом «Передбачити, готуватися та реагувати – основа безпеки життєдіяльності» проводились планові заходи.
Зокрема, 22 квітня 2021 року інженером з охорони праці Пугачем Ю.П., для студентів 1-го курсу (групи ОП-101, ГРС-7, ЦЕ-1, П-1) за участі викладача коледжу Захарчука М.С. в онлайн режимі проводилась лекція на тему «Модель життєдіяльності людини. Методичні основи безпеки життєдіяльності».
Крім цього, в ході проведення заходів, перед студентами провів лекцію на тему «Дії населення в умовах надзвичайних ситуації воєнного характеру». офіцер зонального відділу військової служби правопорядку ЗС України Березовський Ю.Е.
Для співробітників та студентів коледжу важливо знати, що з моменту появи на Землі Людина перманентно живе та діє в умовах потенційних небезпек, що постійно змінюються. Це дає змогу сформулювати аксіому про те, що діяльність Людини потенційно небезпечна.
Забезпечення безпеки діяльності — завдання першорядного пріоритету для особи, суспільства, держави. Абсолютної безпеки не буває. Завжди існує деякий залишковий ризик. Під безпекою розуміють такий рівень небезпеки, з яким на даному етапі наукового та технічного розвитку можна змиритися. Безпека — це прийнятний ризик. Для досягнення цієї мети найперший та найголовніший спосіб полягає в освіті народу.
Студенти брали активну участь в обговоренні піднятих проблем. Задавались питання щодо алгоритму дій населення в надзвичайних ситуаціях воєнного характеру.