Майстер-клас у приготуванні страв з морепродуктів

Cтуденти технологічного відділення  у рамках програми «Сервіс по-вінницьки» взяли участь в проведенні майстер-класу в приготуванні страв з море продуктів.

18 травня у рамках муніципальної програми «Сервіс по-вінницьки» відбувся майстер-клас по приготуванню страв з морепродуктів: устриць, рапанів та інших продуктів моря. Ця тема не включена у програму спеціалізованих навчальних закладів міста, які готують кухарів, тому і студентам, і викладачам було цікаво корисно відвідати такі практичні заняття. Вчив майстерності приготування морепродуктів шеф-кухар кафе «Тет-а-тет».

В минулому році у Вінниці було прийнято Програму «Сервіс по-вінницьки», яка покликана підняти рівень якості обслуговування городян та гостей міста у магазинах, готелях, та підприємствах ресторанного господарства міста. http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=1072. У рамках цієї програми періодично проходять навчання. Так, 12 травня у приміщенні кафе «Прайм» було проведено майстер-клас по мистецтву бариста http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=2087 А 18 травня в кафе "Diner Benedikt" відбулось практичне заняття по приготуванню морепродуктів. 

Такі майстер-класи проходять для навчальних закладів, які навчають професії кухаря, бармена. Для студентів проводять практичні заняття  висококваліфіковані кухарі та бариста, які працюють в ресторанах міста і мають можливість дати інформацію студентам понад навчальною програмою з використанням новітніх сучасних технологій.

«Під час майстер-класу на тему "Нерибні продукти моря" студентам торговельно-економічного коледжу показували первинну обробку та приготування страв з устриць, мідій, рапанів тощо. Юнаків та дівчат навчав шеф-кухар кафе «Тет-а-Тет» Руслан Коваль, який має чималий досвід у роботі в цьому напрямі. Свого часу він працював у рибному ресторані м. Одеси. До речі, фінансові витрати на продукти для майстер-класу також взяла на себе адміністрація кафе «Тет-а-Тет», за що ми їм дуже вдячні. Тему нерибної продукції ми обрали тому, що хотіли в першу чергу показати студентам ці продукти, їх обробку, специфіку приготування, правила подачі цих страв, – це те, що не передбачено програмами навчальних закладів. Також діти мали можливість відчути смакові якості страв», – каже заступник директора департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Людмила Перова.

Після майстер-класу студенти мали можливість продегустувати приготовлене. «Я вперше побувала на такому майстер-класі і мені дуже сподобалося, – каже студентка Марина, –  Особливо цікаво було подивитися, як готує професійний кухар з великим стажем роботи. Ми дуже вдячні за майстер-клас. Я впевнена, що знання, отримані тут, нам обов’язково знадобляться в подальшій роботі».

«Такі майстер-класи просто необхідні, адже, як кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів прочитати чи почути. Тим більше, що в процесі приготування у студентів виникало чимало питань, на які я їм давав відповіді, адже більшість з цих дітей не бачили, як готуються такі продукти як устриці та рапани», – зазначив шеф-кухар кафе «Тет-а-Тет» Руслан Коваль.