Майстер клас по приготуванню кави на базі ресторану "ПРАЙМ"

12 травня у Вінниці вперше в рамках програми «Сервіс по-вінницьки» відбувся майстер-клас для майбутніх баристів та студентів другого курсу торговельно-економічного коледжу. Проводив навчання міжнародний суддя Чемпіонату бариста Ігор Олексюк.

 Навчальні заклади у Вінниці не мають можливості проводити такі навчання за відсутності обладнання. Тому і був створений безкоштовний майстер-клас для студентів.

 Учасники майстер-класу отримали можливість познайомитись з мистецтвом приготування кави, європейськими традиціями споживання напою, тонкощами при роботі з обладнанням, а також вчилися  розрізняти різні види бадьорого напою і навіть приготувати особисто.

Ігор Олексюк порадив вінничанам не купувати ароматизовану та мелену каву.

Заступник директора департаменту адміністративних послуг Людмила Перова впевнена, що дані заходи сприяють підняттю якості обслуговування в закладах ресторанного господарства Вінниці.

«Даний майстер-клас бариста направлений на підняття якості обслуговування у місті, оскільки нині не вистачає професійності, як кухарів так і барменів. Цей захід проходить безкоштовно, цього разу нам надали приміщення ресторану «Прайм», навіть дозволили дітям працювати на кавоварках. Сьогодні бариста Ігор демонструє те, що викладачі не можуть провести на базі навчальних закладів», - розповіла жінка.

 Організатором майстер-класу є міська рада.