Харчування – природний спосіб профілактики COVID - 19

У ВСП «ВТЕФК КНТЕУ» відбулася лекція «Харчування – природний спосіб профілактики COVID - 19», яку провів на запрошення викладача хімії Маслоїда А.П.  кандидат біологічних наук, доцент кафедри біофізики і фізіології ДонНУ імені Василя Стуса Єрмішев Олег В’ячеславович.

Студенти гр.  Т-7, ХТ- 146 мали можливість розібратися у складних біохімічних процесах, які відбуваються в організмі людини та впливі нутрієнтів, що містяться у продуктах харчування на підтримання життєдіяльності нашого організму. Неабияке зацікавлення викликала тема підтримання імунітету в осінньо-зимовий період і протидії COVID – 19. Викладачі змогли цікаво  і доступно пояснити студентам, як підтримати організм і допомогти йому у боротьбі проти вірусів звичайними для нас продуктами харчування. Дали рекомендації щодо найбільш ефективних способів приготування різних продуктів для збереження їх поживної цінності.

У жвавій дискусії студенти прийшли до висновку, що розуміння біохімічних процесів в організмі людини, збалансоване харчування, якісний сон, дотримання карантинних обмежень  є запорукою підтримання здоров’я у складній епідеміологічній ситуації.