ДНІ США У ВІННИЦІ 2015

27-29 квітня у нашому рідному місті проходили «Дні Америки», які було організовано посольством США в Україні та Вінницькою міською радою. Викладачі та студенти ВТЕК КНТЕУ активно долучилися до проведених заходів.

Представники циклової комісії європейських мов брали участь у тренінгах, які проводили викладачі зі Сполучених Штатів. Викладачем одного з вишів США було продемонстровано інтерактивний підхід до навчання - всі без винятку учасники тренінгу виконували завдання, співали пісні, грали в навчальні ігри. Нашим студентам також прийшлись до вподоби ці завдання, адже викладачі коледжу вже широко застосовують подібні методи та прийоми навчання на парах. Однією з тем тренінгу було «Ефективне навчання студентів немовних вузів англійській вимові». На тренінгу обговорювалися питання довгих та коротких голосних в англійській мові, і це було дуже цікаво, адже для української мови такі розбіжності не притаманні.

Ще одним з заходів в рамках програми «AmDaysUA» був виступ Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні пана Джеффрі Пайєта, на якому були присутні заступник директора нашого коледжу       Плишевська Л.І. зі студентами – представниками Ради Студентського самоврядування. У учасників була змога не лише прослухати виступ представника Сполучених Штатів, але й поставити нагальні запитання.

Наступним пунктом програми «Дні США у Вінниці» було відвідування семінару для викладачів вищих навчальних закладів та середніх шкіл «Освіта США: можливості для українських громадян». До цього заходу долучилися викладачі іноземних мов та студенти групи БО-89 на чолі з керівником групи Грибановою О.О. Представники американської сторони розповіли про можливості для наших студентів для навчання у США.

Заходом, який викладачі циклової комісії європейських мов відвідали в останній день цієї програми, був навчальний семінар «Інноваційні методи викладання різних предметів та позакласної роботи», який провів тренер міжнародних освітніх програм, виконавчий директор організації «Вчителі за демократію та партнерство» Ігор Суханов. На підтвердження про участь у семінарі всім учасникам було видано відповідні сертифікати. На семінар приїхали представники майже всіх районів нашої області. Ми мали змогу обговорити питання про проблеми в сучасній українській освіті та провести порівняльну характеристику систем освіти в Україні та Сполучених Штатах, а також в деяких інших країнах, де побував лектор. Жваву дискусію викликали питання освітніх проблем, про які тренер Суханов знає з власного досвіду.

Програма «AmDaysUA» у Вінниці була дуже насиченою та цікавою. Викладачі коледжу мали змогу почерпнути багато нового, корисного та необхідного для своєї подальшої роботи з підростаючим поколінням.